Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen başkanlık seçimi tamamlandı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde düzenlenen genel kurulun ardından sandık başına giden avukatlar, yeni dönem yönetimini belirlemek için oy kullandı. Beş adayın yarıştığı seçimde Yener Poroy, Bursa Barosu’nun yeni başkanı oldu.
Beş aday başkanlık için yarıştı
Bursa Barosu başkanlığı için Yener Poroy, Aslı Evke Yetkin, Okan Dursun, Sibel Özbudak ve Servet Sarıca yarıştı. Genel kurulda söz alan adaylar, avukatlık mesleğinin karşı karşıya olduğu sorunlardan savunma hakkına, avukatların güvenliğinden baronun yönetim anlayışına kadar birçok konuda görüşlerini dile getirdi. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte baronun yeni dönem başkanı da belli oldu.
Yener Poroy’dan teşekkür ve birlik mesajı
Seçimin ardından teşekkür mesajı yayımlayan Yener Poroy, kendisine destek veren meslektaşlarına, yol arkadaşlarına ve seçim sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yarışta yer alan diğer başkan adayları ile ekiplerini de unutmayan Poroy, yeni dönemde mesleki dayanışmayı güçlendirme ve avukatların haklarını savunma mesajı verdi.
Poroy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Güveninizin sorumluluğunu biliyorum. Şimdi mesleğimiz, haklarımız ve güçlü bir baro için birlikte çalışma zamanı. Hepimizin barosu için, her meslektaşımızın yanında olacağız. Meslektaşın yanında, sözünün arkasında.”
Yener Poroy’un bu açıklamasıyla birlikte Bursa Barosu’nda yeni dönemin önceliklerine ilişkin ilk mesaj da verilmiş oldu.

#bursa #bursahaber


