Borsa İstanbul'da yeni haftanın ilk işlem gününde pozitif bir açılış gerçekleşti. Cuma günü sert satışların etkisiyle değer kaybeden BIST 100 endeksi, haftanın ilk seansına yükselişle başladı.
Endeks, önceki kapanışına kıyasla 5,52 puanlık artışla 10.765,09 puana çıktı. Açılıştaki yükseliş oranı ise yüzde 0,05 olarak kaydedildi.
Bankacılık yükseldi, holding geriledi
Açılış verilerine göre bankacılık endeksi yüzde 0,51 değer kazanırken holding endeksi yüzde 0,17 düşüş gösterdi.
Sektör endeksleri arasında en fazla yükseliş yüzde 0,73 ile turizm sektöründe görüldü. Finansal kiralama ve faktoring endeksi ise yüzde 4,38'lik kayıpla günün açılışında en fazla gerileyen sektör oldu.
Cuma günü yüzde 3,64 değer kaybetmişti
BIST 100 endeksi, geçen haftanın son işlem gününü satış ağırlıklı tamamlamıştı. Cuma günkü işlemlerde yüzde 3,64 gerileyen endeks, 10.759,56 puana kadar düşmüştü.
Yeni haftaya gelen sınırlı yükseliş, yatırımcıların piyasadaki gelişmeleri yakından takip ettiği bir ortamda gerçekleşti.
Küresel piyasaların gözü ABD'deki gelişmelerde
Küresel piyasalarda ABD'deki ara seçim süreci başta olmak üzere siyasi, ekonomik ve jeopolitik gelişmeler izleniyor. Kongre'deki çoğunluğun hangi tarafta olacağına ilişkin belirsizliklerin piyasalardaki fiyatlamalara yansıması bekleniyor.
Yurt içinde ise imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Uluslararası piyasalarda da farklı ülkelerden gelecek imalat sanayi PMI verileri yatırımcıların gündeminde olacak.
BIST 100 için kritik seviyeler
Piyasa analistleri, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.900 ve 11.000 puan seviyelerini direnç, 10.600 ve 10.500 puan seviyelerini ise destek noktaları olarak değerlendiriyor.
Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yönetiminde de atamalar gerçekleştirildi. SPK Başkanlığına Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Başkan Vekilliğine Ersin Başar Ekmekci, üyeliğe ise Yasemin Girici getirildi.
#Borsaİstanbul #BIST100 #Borsa #Ekonomi


