MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’in 81. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya ilişkin yazılı değerlendirmede bulundu.
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul kürsüsünden verdiği mesajlarla Türkiye’nin yaklaşımını uluslararası kamuoyuna taşıdığını belirterek Cumhurbaşkanı’na teşekkür etti.
“Sessiz milyonların sesi oldu”
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında “sessiz milyonların sesi” olduğunu ifade etti.
MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında Türk milletinin duruşunun ve iradesinin dünyaya aktarıldığını belirterek, konuşmada verilen mesajların Türkiye’nin uluslararası sistem hakkındaki yaklaşımını yansıttığını söyledi.
“Dünya 5’ten büyüktür” vurgusu
Bahçeli’nin açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süredir dile getirdiği “Dünya 5’ten büyüktür” yaklaşımı da öne çıktı.
Bahçeli, bu yaklaşımın yalnızca Türkiye’nin değil, daha adil ve temsil gücü yüksek bir uluslararası düzen arayışının ifadesi olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu konuşmasında da uluslararası sistemin yapısına ilişkin reform çağrıları gündeme geldi.
Bahçeli’den BM reformu çağrısı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Birleşmiş Milletler’in mevcut yapısının kapsamlı ve adil biçimde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Bahçeli’nin değerlendirmesinde özellikle BM Güvenlik Konseyi’ndeki veto mekanizması ve beş daimi üyenin sahip olduğu yetkiler üzerinden reform ihtiyacı vurgulandı. Bahçeli, BM’nin daha adil ve temsil gücü yüksek bir yapıya kavuşturulmasının gerekli olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM 81. Genel Kurulu kapsamında yaptığı temaslarda da küresel sorunlar, uluslararası işbirliği ve farklı bölgesel meseleler gündeme geldi.
#DevletBahçeli #CumhurbaşkanıErdoğan #BM #BirleşmişMilletler




